Fendo
Orella.
Como ya comenté charrando de La Enredadera, he prencipiau una
serie de colaboracions en o programa Fendo Orella de Radio Topo, a on
que charraré, igual como aquí, d'o que me vaiga aganando. Iste primer
programa prencipié charrutiando y enamplando un poco l’afer d’os fusos
horarios que'n charraba fa poco y, a o filo d’a noticia publicada por Arredol, charrando de Sicilia, o suyo movimiento independentista y os
suyos vinclos con a Corona d’Aragón, remerando bells capitols importants
como o d’as Vispras Sicilianas. T'ascuitar-lo, puncha aquí.
Transchenicos en El Periodico
En
leyendo El Periódico de Aragón me trobé con iste intresant articlo
charrando d’a "SGAE agricola", a on que os agricultors y a UAGA se queixan
de que les cobren dreitos d’autos por as simients que fan servir y que
mercoron en o suyo diya. Ista ye una d’as tantas conseqüencias
economicas que tien l’actual politica agricola y a espardidura d’os
cultivos transchenicos y que, en una grau error estratechica, menos se’n
charra. O discurso arredol d’os transchenicos, u a lo menos los que
goso sentir yo, se centran masiau en a demba d’a salut. Asoben dende o
mundo scientifico (y no soi charrando de chent mercada por Monsanto y
cía), se vulcan u a lo menos se meten en dubda os argumentos d’os
antitranschenicos con mayor u menor fortuna. Manimenos as conseqüencias
t’a biodiversidat y t’a economía son brutals y incontestables. Y agora
muitos d’os agricultors que, en o suyo diya, y no sin as suyas razons
lochicas, apostoron por a cantidat y a dependencia d’atros contra a
calidat y a soberanía propia, son viyendo como qui creyó y vendió ixa
tecnolochía quiere replegar l’esquilmen. Y lo que nos queda por viyer...
Bien se vale que, en zagueras, iniciativas como o Rete de Simients y
muitas atras son luitando por una traza d’entender l’agricultura
diferent y aluenyada d’as grans transnacionals y d’as trazas de
producción ultracapitalistas.
Un president extraterrestre
Magonia,
o blog de Luis Alfonso Gámez, un d’os dinamizadors d’o movimiento
sceptico en l’Estau, ha publicau fa poco a curiosa historia d’un
candidato t’a presidencia d’os EE.UU. refirmau por o lobby
extraterrestre. Gabriel Green, qui aseguraba que os extraterrestres
son”buena chent”. Deciba tamién que as mullers extraterrestres yeran
“polidas de tot” y que, encara que os extraterrestres podeban conquerir a
tierra en un petén, no lo feban porque “iba en contra d’os suyos
prencipios”.
En
as presidencials se minchó os cagarros pero, quan se presentó t’o Senau
por California consiguió 171.000 votos. Masiaus ta estar una conya
marinera, ¿no?. Dimpués d’o fracaso en a suya carrera politica, barrachó
as paranoias extraterrestres con a relichión y dició que Chesús
(o de Nazaret) tornaría t’a Tierra en un platet volador. Un nuevo heroe t’a mia achenda
que compite con o guardián d’as estrelas.
Pesadilla en la cocina
No
soi mica amigo d’os realities. De feito, a más gran parti me fan muito
fastio. Asinas que quan viyé que anunciaban “Pesadilla en la cocina”,
decidié de no viyer-lo, encara que o tema d’a hostelería me fa muito goi
y que a promoción yera una d’as millors que he visto en muito tiempo
(increyible o “inte churi”). O caso ye que a la fin reblé a los deseyos
d’Arale y viyemos o primer episodio d’un restaurant de Pinto que teneba
como amo a un carnuz quasi alcoholico y qui, como totz os galvans, no
feba que acusar de galvana a toda la chent que teneba arredol
treballando firme. En o segundo episodio, o perfil yera parellano, con
un pai alcoholico rodiau de fillos profesionals y casau con una muller
con muito más exito que no ell.
O
programa me pilló dende primeras y me pareix que ye sobrebueno ta que
toda la chent que nunca no ha treballau en a hostelería pueda apreciar
lo duro y dificil que ye ixa repolida profesión. Tamién me fa muito goi
que, entre tanto reality apolocheta d’a galvana y d’a polideza
malentendida, a la fin un programa meta en valor l’orden, a
responsabilidat y a profesionalidat.
En
contra d’o programa, que tamién tien cosas malas, ye a parti d’o show
emocional. Me sobran as glarimas y chilos d’as treballaderas, u d’a mainate, quan
bi ha un pleito d’o copón. Entiendo que ye parti d’o show y que cale ta
pillar a la chent que a parti lochistica y profesional les bufa la
pocha, pero a yo me sobra. Y prou que cal decir que con perricas,
chufletz. Que a más gran parti d’as indicacions que da Chicote son
profesionals, pero ya de paso le foten unas transformacions a los
guariches que no se las puet permitir quasi dengún. Y menos agora.
Resumindo,
a tamás d’estar un reality y d’os chicotz defectos que tien, aspero que
“Pesadilla en la cocina” contine en ista mesma linia y que tiengamos
Chicote ta rato...
PD: Y tot isto lo escribié antis de conoixer a la Yoli d’o tercer episodio...
No hay comentarios:
Publicar un comentario